سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پرمین


نیازمندیهای مهناد -درج آگهی رایگان - تبلیغات رایگان - تبلیغات اینترنتی - خرید و فروش بی واسطه

نظر
&

تقریب، تخریب اندیشه نیست، تبدیل چالش‌ها به فرصت است


 

 

  • تقریب، تخریب اندیشه نیست، تبدیل چالش‌ها به فرصت است
    تقریب، تخریب اندیشه نیست، تبدیل چالش‌ها به فرصت استبه گزارش ایکنا از قم به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، آیت‌الله احمد مبلغی در آستانه هفته وحدت در سخنانی بیان کرد: هفته وحدت می‌تواند  ظرفیت‌های تاریخی، معنایی و اجتماعی  مربوط به پیامبر اسلام (ص) را به سمت وحدت فعال کند و به  کانونی برای تقویت و گسترش دامنه آن بدل شود.

    وی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های این هفته این است که  مسلمانان را در موقعیتی فکری و اجتماعی قرار می دهد تا با تمرکز بر پیامبر اسلام (ص)، مشکلات پیش روی وحدت و راه حل های منجر به ایجاد و تعمیق آن را در جامعه بزرگ اسلامی محل توجه و بازنگری قرار بدهند. 

    رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: درس بزرگی که می توانیم از هفته وحدت یاد بگیریم تبدیل چالش ناشی از اختلاف دیدگاهى به فرصت ناشی از اراده واحد اجتماعی برای همگرایی اجتماعی است؛ چه آن که با تشکیل هفته وحدت،  اختلاف در قرائت نسبت به تولد پیامبر (ص) در قالب فرصتی مهم و اساسی و معنادار و ماندگار برای وحدت  ظاهر شده است.

    آیت الله مبلغی اظهار کرد: عمق این درس را می توان با این بیان توضیح داد که می‌توان با مکانیسم‌های اجتماعی ایجاد یکپارچگی حتی تفاوت‌ها را به سمت وحدت اجتماعی هدایت کرد.  در این صورت،  اختلاف فکری و دیدگاهی نه تنها منشأ تفرقه اجتماعی نخواهد بود، بلکه به فرصتی بزرگ برای ایجاد وحدت و انسجام نیز بدل خواهد شد.

    رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس یادآورشد: هنگامی که با ایجاد سازوکارهای انسجام بخش اجتماعی میتوان حتی از اختلافات، مسیرهای مثبت و وحدت بخش برای امت ایجاد کرد، طبیعتاً با این منطق و تعریف از وحدت  در می یابیم که مکانیزم های اجتماعی به صورت سخاوتمندانه تر و گسترده تر و پویاترى می توانند مشترکات اسلامی را به نفع یکپارچگی اجتماعی و همگرایی و اخلاق اجتماعی میان امت فعال کنند.

    آیت‌الله مبلغی ادامه داد: بر اساس این نگاه، اندیشه‌ای که می‌گوید وحدت اسلامی یعنی معامله بر سر اندیشه‌های مذهبی خواه از سوی این  مذهب یا آن مذهب  و می‌انگارد که تقریب یعنی تخریب و تضعیف اندیشه‌های مذهبی کاملا نادرست است. 

    وی تصریح کرد: درس دیگری که از هفته وحدت می‌توان گرفت این است که ظرفیت پیامبر اسلام و قرآنی که آورده است برای وحدت، اساسی‌ترین و بزرگترین ظرفیت در اختیار امت است که می‌تواند از آن به نفع هویت، وحدت و حرکت خود به صورت گسترده و فزاینده استفاده کند.

    وی ادامه داد: این از آن جهت است که بازگشت همه هویت  و اسلام همه مذاهب، به پیامبر اسلام است، افزون بر اینکه مشترکات سنی و شیعه نسبت به پیامبر اسلام در سطحی وسیع و عمیق شکل گرفته است.

    آیت‌الله مبلغی گفت: از آنجا که همه  می‌دانیم که برای پیامبر اسلام امت خود بسیار مهم بود، بر این اساس ضروری است که همه اتباع مذاهب اسلامی با تکیه بر اشتراکات خود پیرامون پیامبر و احساس ویژه‌ای که نسبت به شخصیت پیامبر عالیقدر اسلام دارند صفوف خود را در چارچوب  دین مرتبط و منسجم کنند.


    انتهای پیام